luni, 9 aprilie 2018

Am ales un city break in Roma


Intr-un oras atat de variat precum Roma este dificil sa se alcatuiasca un itinerariu intrucat sunt nenumarate atractii la toate colturile. Bineinteles, locurile ideale de vizitat vor fi alese in functie de preferinte, insa nu au cum sa nu fie incluse in plan unele dintre cele mai cunoscute simboluri, precum Colosseum sau Panteonul. Poti sa vezi oferta Aerotravel pentru a alege preturi bune la biletele de avion si la cazare, astfel incat sa dispui de un buget consistent pentru activitatile propuse in capitala Italiei. Fie ca iti doresti sa vizitezi si sa admiri cele mai deosebite monumente, fie sa explorezi cultura si sa mergi la restaurantele cele mai cunoscute, Roma are cate ceva pentru fiecare turist in parte.

Panteonul
Probabil ca acesta este cel mai bine pastrat monument roman intrucat aproape ca a ramas intact pentru 2.000 de ani, in ciuda faptului ca papa Grigore al III-lea a indepartat placile din bronz de pe acoperis pentru ca aceasta sa fie topite si sa fie folosite in cadrul bisericii Sf. Petru si pentru a face turnurile ce pot admirate astazi in cadrul castelului Sant’Angelo. Panteonul a fost reconstruit dupa ce a fost distrus de un incendiu in anul 80 i.H. iar de atunci a trecut cu brio testul timpului, fiind impresionant atat la interior, cat si la exterior.


Fontana di Trevi
Aceasta reprezinta una dintre cele mai populare atractii turistice ale Romanii, fiind construita in secolul al XVIII-lea si de-a lungul timpului a fost inclusa in nenumarate filme intrucat este un adevarat simbol al Romei. Fantana a fost construita pentru papa Clement al XII-lea de catre Nicolo Salvi in decurs de 19 ani, intre 1732 si 1751 si il infatiseaza pe zeul apei, Neptun. Cei care ajung aici arunca o moneda si isi pun o dorinta, astfel ca aceasta este o activitate care trebuie sa fie inclusa pe itinerariul tuturor celor care ajung in Roma.

Dealul Palatin
Acesta se afla intr-un loc strategic, la 50 de metri peste Tibru si reprezina unul dintre cele mai bune exemple ale maiestriei romanilor intrucat zona a fost locuita inca din secolul al IX-lea i.H. urmand ca mai apoi sa fie aleasa de catre imparati si familiile aristocrate pentru a-si construi palatele. Gradinile Farnese au fost organizate in secolul al XVI-lea pentru cardinalul Alessandro Farnesse, iar astazi turistii au ocazia de a se plimba aici intr-o atmosfera deosebita. Printre atractiile principale ale dealului Palatin se numara Casa Liviei, sotia lui Augustus, Domurile Flavia si Augustana, alaturi de Baile lui Septimiu cel Sever. Cu alte cuvinte, acesta este o combinatie grozava intre ruine romane impresionante si un parc magnific, motiv pentru care merita sa vezi oferta Aerotravel pentru a-ti pregati o vacanta de neuitat in inima Italiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu