luni, 1 octombrie 2018

Ma gandeam sa merg in vacanta undeva deosebit


Putine tari se aseamana Iordaniei, motiv pentru care oricine se pregateste sa viziteze tara, cu siguranta, se va bucura de o experienta de neuitat. Inconjurata de tari precum Siria, Arabia Saudita, Iraq si Israel, Iordania are o istorie bogata, insa nu trebuie sa fii pasionat de tot ce-i vechi pentru organiza o vacanta aici. Descopera Iordania cu ajutorul celor de la MovenPick si, cu siguranta, nu vei regreta, astfel ca poti sa vezi chiar acum pachetele disponibile.

Marea Moarta
In principiu aceasta tara este uscata, insa dispune si de o mica zona de coasta la Marea Moarta, care reprezinta cel mai jos nivel din lume, la aproape 450 de metri sub nivelul marii, unde nivelul salinitatii ajunge la valori foarte mari. Bineinteles, acest loc are o importanta sporita datorita legendelor, insa tot aici sunt gazduite si unele dintre cele mai luxoase statiuni ale tarii, motiv pentru care este o zona care merita inclusa pe itinerariul oricarei persoane.

Jerash
Cu siguranta ruinele romane sunt asociate cu cele mai grozave destinatii din Europa, insa Jerash este o destinatie ideala pentru pasionatii de istorie intrucat aici sunt gazduite mai multe colectii de ruine, iar unul dintre cele mai mari obiective este arcul imparatului Hadrian, care a fost ridicat in secolul al II-lea. Nu trebuie omis nici Muzeul de Arheologie unde au fost adunate cele mai importante descoperiri ale zonei, de la monede, articole vestimentare, arme si nu numai.

Wadi Rum
In partea de sud a tarii vei gasi valea Wadi Rum, care promite peisaje nemaintalnite intrucat zona nu este locuita, dar se poate intampla ca desertul sa fie traversat ocazional de anumite triburi. Totusi, spre deosebire de alte deserturi unde dunele de nisip sunt cele care domina, aici este vorba despre munti din piatra si alte formatiuni naturale care asigura un spectacol unic. Din acest motiv, Wadi Rum reprezinta una dintre cele mari atractii ale Iordaniei si merita sa o incluzi pe itinerariul tau.

Petra
Totusi, daca ajungi in Iordania nu ai cum sa nu vezi poate cea mai mare atractie a tarii si una dintre cele Sapte Minuni ale Lumii, orasul antic Petra. Cunoscut si sub numele de Orasul Rosu sau Orasul Trandafirului, Petra a facut parte candva din imperiul roman, astfel ca s-a bucura de o dezvoltare impresionanta. Totusi, a fost abandonat si uitat cateva secole, urmand a fi redescoperit in anii 1800, iar astazi aici se gaseste un important parc arheologic. Poti sa vizitezi ruinele teatrului roman, manastirea sau canionul plin cu morminte ale regilor.

Asadar, descopera Iordania cu ajutorul pachetelor pusela dispozitie de catre cei de la Movenpick si, cu siguranta, vei avea parte de o experienta pe care nu o vei uita prea devreme in inima desertului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu